“Eigenlijk ben ik zijn ogen en oren hier in Nederland”

Van oudsher is DeVroomen een Nederlands familiebedrijf en bestaat bijna 100 jaar. Het bedrijf begon als kwekerij, maar is inmiddels gegroeid naar een internationale verkooporganisatie van bloembollen. Dit interview met Joris Philipps komt uit de whitepaper 'Uitdagende tijden vragen om online oplossingen'. Download de whitepaper om meer interviews te lezen!

 

Alle verkoop zit in de Verenigde Staten en Canada, maar vanuit Nederland regelt Joris Philippo samen met zijn kleine team het hele inkoopproces. “Wij doen de calculaties, de logistiek, we zoeken nieuwe programma’s en we hebben contact met de leveranciers. Eigenlijk zijn wij een soort facilitaire poppetjes tussen alles wat er in Noord-Amerika gebeurt en waar al onze producten vandaan komen.”

 

Vertrouwenspersoon

Hans Philippo, eigenaar van DeVroomen en tevens oom van Joris, woont al jaren in de Verenigde Staten. Vroeger ging Joris daar vaak naartoe om te werken in de zomers en ook na zijn studie heeft hij een lange tijd in de Verenigde Staten gezeten om zijn oom te helpen. “Zo’n elf jaar geleden, toen mijn oom eigenlijk nog maar net in de bollen was gestapt, wilde hij hier iemand die hij kon vertrouwen. Eigenlijk ben ik zijn ogen en oren hier in Nederland”, vertelt Joris. Voorheen ging Joris ook vaak naar de Verenigde Staten, maar dat ligt nu uiteraard even stil.

De Vroomen USA

Voetbal

Per toeval kwam DeVroomen bij Garden Connect terecht, wat wel bijzonder is voor zo’n internationaal bedrijf. De focus ligt echt op de Verenigde Staten. “Mijn rechterhand hier in Nederland kende Edwin nog van de voetbal. Hij vertelde dat het een goede club was met kennis van de zaken die wij nodig hebben. Toen hebben we een gesprek gehad en tot nu toe bevalt de samenwerking heel goed.” Toch is het kantoor in Amerika kritisch omdat ze zoveel mogelijk lokaal willen regelen. “Ze keken er daar zeker sceptisch naar, maar Garden Connect is een jong en energiek team en ze hebben veel verstand van de markt. Dat is heel belangrijk voor ons.”

De Vroomen

Integratie

Online activiteiten hebben bij DeVroomen een lange tijd op een laag pitje gestaan, maar door Covid-19 is dat in een versnelling geraakt. “Vroeger, zo’n vijftig jaar terug deden de bollen verkopers hun vaste rondjes en schreven ze overal hun order op. Tegenwoordig zoeken bedrijven steeds meer zelf hun leveranciers op. We kwamen erachter dat we er echt meer aandacht aan moesten besteden. Toen hebben we Garden Connect gevraagd om content aan ons te leveren. Nu schrijven ze categorie informatie en productomschrijvingen voor ons.”

Content schrijven was de eerste stap voor DeVroomen, maar ze willen zich de komende jaren nog meer op online gaan focussen. “We zijn nu samen met Garden Connect bezig met het ontwikkelen van een systeem, waarbij we alle data en productinformatie kunnen koppelen aan klanten en webshops. We willen dit allemaal met elkaar integreren. Vervolgens kunnen onze B2B customers ook makkelijk van ons platform met productinformatie gebruikmaken. Dat is qua online de volgende stap.”

 

Catalogus

Toch pakt Joris momenteel nog steeds de catalogus die standaard op z’n bureau ligt wanneer hij contact heeft met een klant. “Het is ouderwets, maar ik vind het toch lekker makkelijk dat ik die er even bij kan pakken.”

Kijk ook eens naar de volgende berichten: