“De webshop is echt deel geworden van ons bedrijf”

Samen met twee generaties en af en toe hulp van de derde wordt het familiebedrijf Creative Gardens (Donaghadee, Verenigd Koninkrijk) gerund. “Het is geweldig om een familiebedrijf te hebben! We kunnen heel goed samenwerken, maar we hebben elk onze eigen afdelingen om ervoor te zorgen dat we elkaar niet gek gaan maken”, vertelt Philip Gass, mede-eigenaar van Creative Gardens. Dit interview is onderdeel van de whitepaper 'Challenging times call for online solutions'. Wil je meer inspirerende interviews lezen? Download dan de whitepaper

 

De oorsprong van Creative Gardens ligt zo’n 40 jaar terug toen de ouders van Philip Gass een huis kochten met een paar grote kassen erbij. Zijn vader was een fanatieke tuinman en ging actief tomaten verbouwen. “Deze tomaten verkochten mijn ouders aan groente- en fruitwinkels in de buurt. Hierna gingen ze perkplanten telen en langzaam maar zeker ontstond er een kleine kwekerij. In de jaren negentig werd er een nieuwe winkel gebouwd om tuinaccessoires te verkopen en kort daarna kwam er ook een koffiecorner bij. Zo werd een hobby een familiebedrijf.”

 

Online

De focus bij Creative Gardens heeft jarenlang niet op online verkoop gelegen. “We hebben ons eigenlijk altijd op in-store retail gericht. Toen we begin vorig jaar in lockdown gingen, hebben we snel besloten om samen met Garden Connect een webshop op te zetten. Dit ging heel goed en het hield ons bezig in de tijd dat we gesloten waren. Ondanks dat onze focus op de klantervaring in onze winkel blijft liggen, zijn we blij dat we dit hebben kunnen realiseren. Inmiddels is de webshop echt deel van ons bedrijf geworden en kunnen klanten er ook voor kiezen om op deze manier bij ons te winkelen.”

Creative Gardens Webshop

Garden Connect

Creative Gardens is erg tevreden over de samenwerking met Garden Connect. “Ik vind het geweldig om samen te brainstormen en ideeën uit te werken. Dit resulteert altijd in een goed eindproduct. Wij denken misschien te weten wat we willen, maar wij hebben niet veel kennis van e-commerce of apps. Het is dan heel fijn om samen te werken met een partner die hier veel ervaring in heeft!”

Creative Gardens app

Ambitie

Waar het begon als hobby in de achtertuin, is Creative Gardens inmiddels uitgegroeid tot een groot bedrijf met binnenkort vier verschillende locaties. “We kochten in 2003 ons tweede centrum in Bushmills en in 2014 opende we de deuren in Galgorm Castle. In april is de vierde locatie geopend in Logwood, Ballyclare. De thuisbasis ligt overigens nog steeds in Donaghadee. Dat is waar alles begon.” Inmiddels heeft Creative Gardens zo’n 220 werknemers in dienst en zijn ze continu op zoek naar nieuwe potentiële locaties. Ze willen blijven groeien.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: