Gratis AVG checklist

De afgelopen weken heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een aantal stevige boetes uitgedeeld. Tuinbranche Nederland deelde het voorbeeld van een orthodontist die €12.000 moet betalen vanwege een onbeveiligde website maar er is ook een aannemersbedrijf wat €15.000 moet ophoesten omdat het de privacy regels niet serieus nam.
 
Tijd voor actie dus, want we willen je graag helpen om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.
 
De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om een checklist te maken die je helpt te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van:
  • Veiligheid
  • Privacy
  • Online verkopen
  • Klantdata
  • Cookies
Vanaf volgende week gaan we de eerste klanten uitnodigen om deze checklist in te vullen en voor eind augustus hebben al onze Nederlandse gebruikers de mogelijkheid gehad om de checklist door te nemen. Na het afronden van de checklist ontvang je bovendien ook een lijst met tips, aanbeveilingen en links met meer informatie. Ook kunnen we je dan helpen om een wettelijk correct cookie script te plaatsen.
 
Deze checklist wordt onderdeel van onze dienstverlening op het gebied van veiligheid, dus je zult op de facturen vanaf 1 juli ook een gewijzigde vermelding terugvinden (AVG, SSL en veiligheid) indien je deze dienst afneemt. Later in de zomer komt een variant beschikbaar voor onze Vlaamse gebruikers. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: