Mobiel bestellen: de ideale oplossing voor restaurants met personeelstekort

De wereld ziet er na Covid-19 heel anders uit dan we ons hadden voorgesteld. Een van de effecten van Covid-19 is dat het voor restaurants in tuincentra steeds lastiger is om personeel te vinden. Hierdoor introduceren steeds meer restaurants contactloos bestellen middels een app of website.

Bij Garden Connect we weten dat veel tuincentra in de UK, Ierland, Canada en de rest van Europa moeite hebben met het vinden van personeel. De Wallstreet Journal schreef een interessant artikel over hoe Amerikaanse restaurants dit oplossen. In de UK schreef the Independent een artikel over het oplossen van personeelstekorten in de horeca.

De oplossing die restaurants introduceren is om de technologie hierop aan te passen voor zowel het bestellen als betalen via apps.

 

Bestel apps voor tuincentrum restaurants

Ook al hebben veel tuincentra normaal gesproken een  buffet, na de heropening is er het een en ander veranderd. Het is lastig om afstand te houden en er zijn veel extra regels op het gebied van hygiëne. Service aan de tafel was juist een punt om onderscheid mee te maken, maar het neemt meer tijd en dus personeel in beslag om de bestellingen op te nemen.

Bestel apps maken de tijd vrij van serveerders die eerder de bestelling opschreven en verwerkten. Apps zorgen ervoor dat het bestelproces versnelt en dat het meteen mogelijk is om te betalen.

Bestellen via de app betekent ook dat het aantal mensenlijke fouten of vergissingen afneemt want het bestelproces is helemaal geautomatiseerd.

Het gebruiken van de app zorgt er ook voor dat het bestel- en betaalproces sneller gaat zodat meer lunches en diners geserveerd kunnen worden op hetzelfde moment, waardoor de marges oplopen.

 

In-app menu

Een ander voordeel is dat de apps geintegreerd zijn met het kassasysteem dat tuincentra gebruiken, waardoor prijzen en kortingen altijd actief en kloppend zijn.

Een koffie-deal voor vroege vogels wordt getoond tot 11 uur ‘s ochtends. Daarna wordt dit niet meer getoond, waardoor klanten die een bestelling plaatsen om 11.05 uur niet weten dat ze een korting hebben gemist.

Het maakt tuincentra een stuk flexibeler en zorgt ervoor dat veranderingen in het menu gemakkelijker zijn dan voorheen.

 

Bestel apps integreren

Garden Connect integreert de eerste geïntegreerde bestel apps voor tuincentrum restaurants dit najaar.

De apps zijn volledig geïntegreerd met het kassasysteem van tuincentra. Anders dan tegenhangers bieden de apps een complete omnichannel ervaring.

Vouchers die verzonden worden naar klanten per post of per mail zijn zichtbaar in de app. Een pushbericht wordt verzonden wanneer er nieuwe vouchers gepubliceerd zijn en klanten kunnen deze gebruiken wanneer ze bestellen vanaf hun telefoon. Ze kunnen ook punten sparen voor hun aankopen in de app.

 

Contactloos

Bovendien zorgt het gebruik van apps ervoor dat het aantal contactmomenten tussen klanten en personeel beperkt blijft. Dit is een belangrijk voordeel  omdat Covid-19 nog steeds onder ons is. De betaling wordt gedaan via de app in een veilige betaalfunctie en de klant kan vertrekken wanneer hij of zij wil.

Nu het houden van afstand voorlopig gangbaar blijft, is het geschatte personeelstekort in de horeca 25%. Voor klanten die graag koffie willen drinken of willen lunchen in hun favoriete tuincentrum, zal technologie een deel van de oplossing zijn om restaurants open en rendabel te houden.

Als je meer wilt weten over het gebruiken van een bestel app voor jouw tuincentrum, neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 20 700 8250, of stuur een mail naar info@gardenconnect.com.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: