Even voorstellen: Manouk van der Ben

Via Eigen Huis & Tuin naar Garden Connect: Manouk heeft haar sporen verdiend in de TV wereld en maakte in september 2020 de overstap naar Garden Connect. 

 

Manouk is 32 jaar en woont in de Amsterdamse Jordaan. Sinds september werkt ze bij ons als content marketeer, “maar het voelt alsof dat al veel langer is. Dat is positief!” voegt ze daar aan toe. Manouk heeft 18 verschillende klanten uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Haar werkzaamheden verschillen per klant, maar ze houdt zich onder andere bezig met het actueel houden en optimaliseren van de websites en webshops van deze 18 klanten. Voor de ene klant bestaat dat meer uit het schrijven van content zoals blogs en voor de andere klant gaat dat om het omtoveren van de website en voorpagina naar het nieuwe seizoen.

 

Manouk haar lievelingsplant is buiten een Zonnehoed, de Echinacea. Binnen is dat de Ficus Lyrata, al is het geen ideale match want haar eigen Ficus is helaas niet meer.

 

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat Manouk is afgestudeerd, als Master of Arts in televisie studies. Ze is toen begonnen met een stage bij Eigen Huis & Tuin, want ze had een liefde voor interieur, tuinieren en planten. Dit kwam toen samen met haar studie achtergrond in de tv wereld. Wat begon als een stage webredacteur is uiteindelijk in 6 jaar uitgegroeid tot een functie als redactie coördinator. Zo was Manouk verantwoordelijk voor de inhoud van het programma en zorgde ze voor leuke klussen voor huis en tuin en daarnaast was ze verantwoordelijk voor de website. Later is ze hetzelfde gaan doen voor het tv-programma VTWonen. Nu werkt Manouk nog steeds met deze interesses, maar dan op een andere manier. Ze vindt het nog steeds erg leuk om te volgen wat er leeft, om dit dan weer te vertalen naar goede content. 

 

Manouk vindt blogs schrijven het leukste in haar werk bij Garden Connect. Ze schrijft in ieder geval een paar blogs per week voor haar verschillende klanten. Inspiratie haalt ze dan uit actualiteiten en soms ook wel eens uit een persoonlijke situatie. Het schrijven over duurzame thema’s vindt ze nu erg interessant, maar soms komt inspiratie ook uit haar eigen leven. Toen haar Ficus Lyrata dood ging schreef ze meteen een blog over de juiste verzorging van de Ficus, om anderen te helpen deze tragische dood te voorkomen. 

 

“Mijn hobby is horror films kijken, ik heb zelfs mijn scriptie over een horror film geschreven! Verder spreek ik graag af met vriendinnen, wandel ik veel en ik drink graag cocktails die mijn vriend voor mij maakt.”


 

Met haar ambities richt Manouk zich op dit moment vooral op het nu. “Ik vind het belangrijk dat mijn klanten nu en de volgende maand blij zijn met zijn werkzaamheden. Ik zorg er graag voor dat ik mijn klanten een stapje voor ben zodat ze mij nergens om hoeven te vragen.” 


 

Manouk haar eerste indruk van Garden Connect was meteen positief, hoewel haar eerste maanden vooral uit veel schermtijd en online meetings bestonden. “Ik voelde me meteen heel gewenst en welkom” vult ze aan. Ze vindt het bijzonder om te zien hoe medewerkers worden gewaardeerd en met feestdagen in het zonnetje worden gezet. “En ik heb het leukste teampje natuurlijk” voegt ze daar aan toe. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: