Deze betaalmethodes mogen niet ontbreken in je checkout

De tuinbranche was nog nooit eerder zó succesvol als tijdens corona. Een dagje tuincentra bezoeken is nog steeds populair, maar zowel consumenten als ondernemers zien dat alles op het gebied van huis, tuin & dier online goed (ver)koopt. Dat wijzen de cijfers uit van GFK en Thuiswinkel.org ook regelmatig uit. 

Het is dus een goed moment om je website of webshop te verbeteren zodat je kunt profiteren van de groei in online aankopen. Vergeet daarbij niet je checkout onder de loep te nemen. Welke betaalopties hebben de toekomst? En welke betaalmethoden brengen direct voordeel voor jouw home & garden webshop? Samen met Payment Service Provider Buckaroo geven we je graag tips & advies.
 

iDEAL en Bancontact

Alhoewel er meer dan 40 online betaalmethoden in Europa bestaan is in Nederland nog steeds iDEAL veruit de populairste. Meer dan 69% van de online bestellingen verloopt via iDEAL. In België is deze koppositie weggelegd voor Bancontact, met name vanwege de Bancontact App die ook in de Belgische winkels veel gebruikt wordt.

Je komt als webshop met iDEAL en Bancontact in je checkout al een heel eind. Maar… je maakt je webshop toegankelijker wanneer je toch meer betaalkeuzes aanbiedt. Het afrekenmoment is meer bepalend voor het consumentengeluk dan je misschien zou denken. Je kunt je aanbod in betaalmethoden zelfs zien als een marketingtool. Lok je websitebezoekers bijvoorbeeld met het gemak van ‘eerst ontvangen, dan betalen’.

Achterafbetalen

Verplaats je in de consument. Stel, je bent voor het eerst op een webshop waar je nog niet eerder hebt besteld. Dan wil je eerst maar eens zien of die rododendron de reis naar je voordeur overleeft. 

Een achterafbetaalmethode zoals AfterPay, Klarna of Billink kan dan de doorslag geven in je vertrouwen. Eerst zien, dan geloven (en betalen). Deze vrijheid in keuze om achteraf te betalen kan zorgen voor een stijging in het aantal afgerekende winkelmandjes. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen sneller geneigd zijn online duurdere aankopen te doen wanneer achteraf-betalen een optie is. Men stelt de pijn van het betalen dan uit en heeft dan éérst het plezier van een nieuw product.
 

Internationale betaalmethoden

DEAL, Bancontact en een achteraf betaalmethode zijn dus prima. Maar hoe zit het met internationaal bereik? Want stel je bent een expat in Nederland of een Nederlander in het buitenland? Dan heb je geen Nederlandse bankrekening en dus ook geen iDEAL. 

Om online toch iets te kunnen kopen heb je een webshop nodig die bijvoorbeeld PayPal, Apple Pay of creditcard als betaalmethode aanbiedt. Verkoop je als webshop ook wel eens aan Duitse consumenten? Dan is PayPal onmisbaar en kun je wellicht ook Sofort en GiroPay als optie aanbieden. 
 

Nationale Tuinbon als betaalmiddel

Via Buckaroo kun je ook de Nationale Tuinbon als betaalmethode aanbieden. De Nationale Tuinbon is een populaire cadeaukaart die gedragen wordt door vele Nederlandse tuincentra. Een belangrijke betaalmethode om in je webshop aan te bieden, want waarschijnlijk accepteer je hem ook al in je eigen winkel.

Optimaliseren van de checkout

Bij het opzetten van een webshop  komen veel aspecten kijken. Van online marketing tot aan verzending, maar ook het afrekenen is een aandachtspunt. De checkout of betaalpagina is immers het slotakkoord van het aankoopproces. 

Welke betaalopties bied je daarin aan? Een payment service provider (PSP) kan hierbij adviseren. Garden Connect werkt samen met vele payment service providers maar met Buckaroo hebben we veruit de langste samenwerking. Meer dan de helft van de Nederlandse webshops van ons zit Buckaroo en daarnaast werken ze ook voor Fleurop, TopBloemen en anderen in de branche.

Wil je meer weten, kijk dan gerust eens op www.buckaroo.nl.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: