EFSA bezoekt Kopenhagen

Na twee jaar wachten konden de leden van EFSA eindelijk weer samenkomen voor een inspirerende city trip naar het Deense Kopenhagen. Garden Connect is sinds vijf jaar lid van EFSA en was natuurlijk aanwezig bij deze reis naar Denemarken. 

“EFSA is een samenwerkingsverband van innovatie leveranciers aan de tuinbranche. Binnen EFSA kunnen we kennis delen. Er is een grote verscheidenheid van leveranciers en na wat er de afgelopen 18 maanden is gebeurd, was het fijn om elkaar weer eens uitgebreid te kunnen spreken” vertelt Nikkie van Dillen, die namens Garden Connect samen met Sjors Hemmen in Kopenhagen aanwezig was. 
 

Bezoek Kopenhagen

Gedurende de drie dagen zijn verschillende retail ondernemers bezocht. De winkel van Bering Flowers was erg mooi om te bezoeken net zoals Arket, een luxe versie van de H&M. Gecombineerd met home & living en een goedverzorgde horecagelegenheid is dit een nette, onderscheidende winkel. Bij de kassa kunnen klanten zich aanmelden voor de nieuwsbrief om direct korting te krijgen. Dit is een uitstekende manier om meer contactgegevens te verzamelen. Bovendien kunnen klanten kleding inruilen om korting te krijgen. Vervolgens recycled Arket deze ingeruilde kleding. 

Tegenover Arket is H&M Home gevestigd, waar menig EFSA lid enthousiast over was. Deze H&M vestiging verkoopt namelijk geen kleding, maar is volledig op home & living gericht. 


 

Tuincentra

Uiteraard zijn er ook tuincentra bezocht en hierbij mocht Plantorama niet ontbreken. Smiemans, partner van Garden Connect én lid van EFSA, bouwt flink door voor Plantorama. Daarom is tijdens de trup het nieuwe Plantorama Hørsholm bezocht. Een mooie, verzorgde winkel die op het hoogste niveau mee zal gaan doen. 

Sjors Hemmen: “We hebben twee Plantorama winkels bezocht waarbij het verschil tussen de oude en nieuwe winkel enorm was. Je kunt zien dat ze heel veel geleerd hebben en weten dit ook succesvol toe te  passen in de nieuwe winkel.”


 

Beurzen

Naar verwachting kunnen de EFSA leden weer gezamenlijk optrekken bij de beurzen die in 2022 georganiseerd gaan worden in Duitsland: “We willen al 2 jaar naar de Spoga+Gafa toe omdat we ons op de grootste beurs in Europa voor tuincentra willen laten zien als EFSA zijne, maar helaas is dit nog niet mogelijk geweest vanwege Covid-19. We hopen daarom dat we in juni 2022 wél naar Spoga+Gafa toe kunnen gaan".

Kijk ook eens naar de volgende berichten: