Ervaar Augmented Reality tijdens de beurzen in juni!

34% van de tuinmeubels in Nederland wordt online gekocht: maar hoe weten klanten of de nieuwe loungeset wel goed staat in hun tuin of op hun balkon? De Augmented Reality oplossing van Garden Connect helpt je om deze vraag te beantwoorden.

Zowel tijdens de Spoga+Gafa in Keulen (19 tot 21 juni), de GRS Beurs in Boskoop (29 tot 30 juni) als de Garden Preview beurs in Houten (4 tot 5 juli) zal Garden Connect Augmented Reality presenteren aan de tuinbranche. 
 

Conversiestijging in webshop

“Het inzetten van AR leidt tot een stijging van bestellingen: sommige tuincentra zien een verdrievoudiging van de verkoop van bepaalde producten door de inzet hiervan. Dat is ook niet zo vreemd, want je kunt alles over een product vertellen maar uiteindelijk wil de klant weten of het product goed past in zijn tuin. Die vraag kun je nu eenvoudig beantwoorden.” aldus Edwin Meijer, één van de oprichters van Garden Connect.
 

Laagdrempelige techniek

De AR oplossing van Garden Connect is zonder aparte app te gebruiken: “Ons uitgangspunt is geweest dat iedereen dit moet kunnen gebruiken vanaf zijn smartphone. Je hebt als bezoeker dus geen aparte app nodig.” 
 

Geschikt voor iedere webshop

Ieder tuincentrum krijgt toegang tot de volledige database van 3D modellen: “We hebben er bewust voor gekozen om onze Augmented Reality oplossing geschikt te maken voor iedereen, ook wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van ons platform. Dat scheelt een hoop tijd en kosten.”
 

Potten & planten

Naast tuinmeubels kan AR ook ingezet worden om klanten te helpen een pot-plant combinatie te laten kiezen: “We hebben een tool ontwikkeld waarmee je simpel een pot en plant kunt kiezen. Die zet je vervolgens via AR in je woonkamer. Vind je hem mooi, dan bestel je de combinatie direct in de webshop.”

EFSA Concept Store

Augmented Reality is nieuw in de tuinbranche en wordt daarom ook prominent gepresenteerd in de EFSA Concept Store: “We zijn al enige jaren lid van EFSA en zijn er natuurlijk blij mee dat deze innovatie op de Spoga-Gafa te zien is in de Concept Store die we samen met andere EFSA leden inrichten.”
 

Zelf proberen?

Wil je meer weten over Augmented Reality? Scan dan de QR code hiernaast of klik op de link om het zelf eens te proberen! Of ga naar gardenconnect.com/nl/augmented-reality voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: