Kijkers de Grote Tuinverbouwing naar jouw tuincentrum trekken? Dat kan!

Voor de tweede keer verzorgt Garden Connect een seizoen lang de content voor op de websites van partners van de Grote Tuinverbouwing. Aan de hand van een test in het vorige seizoen hebben wij kunnen meten in hoeverre er behoefte is bij retailers en consumenten om meer te lezen over de planten die in het TV programma getoond werden. En dat was met succes! Dit seizoen pakken wij dus door en verzorgen wij voor de eerste tien tuincentra direct na de uitzending op zaterdag een blog op de websites van deelnemende tuincentra mét de plantenlijst uit deze aflevering en een aantal uitgelichte planten die men in de winkels kan vinden. 

Daarnaast ontvangen de retailers social media posts die ze 1 op 1 kunnen gebruiken voor hun eigen social media kanalen. Indien gewenst, kan Garden Connect deze zelfs al bij jullie inplannen na de uitzending, zodat je er zelf helemaal geen werk aan hebt en alles automatisch gaat. 

Tuinieren is populairder dan ooit! 

Een groene leefomgeving blijkt voor de consument de laatste jaren steeds belangrijker te zijn. Hier speelt het populaire tv-programma De Grote Tuinverbouwing (SBS6) wekelijks op in, door de kijker van het programma te enthousiasmeren voor GROEN in huis en tuin! Door de unieke samenwerking tussen productiehuis Stokvis Content en Javado breidt het groene platform zich steeds verder uit: van tv tot landelijke herkenbaarheid op de winkelvloer! 

De Grote Tuinverbouwing in het kort 

In dit make-over programma steekt tuinexpert Ivo Putman wekelijks de handen uit de mouwen voor de grootse verbouwing van een tuin, waarmee hij de bewoners uiteindelijk verrast. De informatie die Ivo geeft, deelt hij op een inspirerende en laagdrempelige manier. Tuinieren is niet moeilijk en vooral erg leuk! Op deze manier zet hij de kijker aan om te gaan tuinieren of om met (kamer)planten aan de slag te gaan. 

Rol van Garden Connect 

Ben jij partner van de Grote Tuinverbouwing, dan zorgt Garden Connect ervoor dat jij wekelijks een nieuwsbericht op je website krijgt rondom de planten die zijn getoond in de afleveringen. Deze berichten komen op drie plaatsen in beeld.

1. Op de homepage in het nieuwsoverzicht 
2. Op de nieuwspagina in het nieuwsoverzicht 
3. Op de nieuwspagina van het betreffende bericht zelf 

Alle tuincentra die gebruik maken van ons platform krijgen de berichten automatisch aangeboden en deze komen dus, tenzij je dit niet wil, automatisch online. Ook worden er wekelijks social media posts aangeleverd, zodat je dit direct door kunt plaatsen. Tuincentra die niet bij ons zijn aangesloten kunnen de content per e-mail toegezonden krijgen. Dit betreft een Word document, foto’s en social media posts die jullie kant & klaar kunnen gebruiken. 

Rol van Javado 

In afstemming met de eindredactie van De Grote Tuinverbouwing verzorgt Javado voorafgaand aan elke uitzending in samenwerking met de kwekers en veredelaars waarvan de producten in de uitzending expliciet in beeld worden gebracht dat er een levering van een bescheiden volume (passend bij de omvang van het partnertuincentrum) wordt afgestuurd. Deze levering arriveert wekelijks kort voorafgaand aan de tv-uitzending op zaterdag zodat we altijd werken met verse producten! 

De deelnemende tuincentra kunnen de minimale aantallen die gereserveerd zijn voorafgaand aan het levermoment naar eigen inzicht verhogen in de webshop van Javado. Belangrijkste doel is dat alle producten bij de partnertuincentra beschikbaar zijn en de consument er van op aan kan dat hij/zij niet voor niets naar het tuincentrum in zijn/haar regio komt. 

Met dit groene platform en deze unieke en krachtige samenwerking in de route van ‘kas tot kassa’, worden actuele en interessante producten beschikbaar via het partnertuincentrum om de hoek. 

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via info@gardenconnect.com of bel (+31) 20 700 8250.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: