Even voorstellen: Patrick Tarek

Patrick werkt sinds december 2019 als accountmanager voor Zuid-Nederland en België. In deze blog stellen we je graag aan hem voor! 
 

Ondernemers helpen online succesvol te zijn

“Ik werk als accountmanager en ik leg mijn werk altijd uit als het helpen van ondernemers online succesvol te zijn. Ik behartig de belangen van onze klanten, ik verkoop de diensten van Garden Connect die daarbij passen en ondertussen waarborg ik de kwaliteit. Dat betekent dat ik kijk hoe we eventuele problemen kunnen oplossen en ik ben het aanspreekpunt voor vragen van klanten. Het grootste deel van mijn werk bestaat uit luisteren wat de wens van de klant is en intern deze wens vertalen naar een technische oplossing.`’
 

In het diepe

Voordat Patrick bij Garden Connect kwam werken heeft hij verschillende functies gehad, zoals marketeer voor Taco Mundo en accountmanager bij een affiliate marketing netwerk. “Toen ik bij Garden Connect begon werd ik behoorlijk in het diepe gegooid. Edwin was in Canada dus ik heb hem de eerste weken niet veel gesproken. Ik heb toen zelf alle systemen ontdekt door gewoon overal op elke mogelijke knop te drukken. Toch heb ik in dat eerste jaar meteen veel bereikt en waren onze klanten tevreden, daar kreeg ik van collega’s veel waardering voor.” 
 

De sleutel tot succes

“Natuurlijk is een onderdeel van mijn rol om diensten te verkopen. Toch voel ik mij geen verkoper. Ik probeer goede vragen te stellen, te luisteren naar de klanten en dat te vertalen naar wat we kunnen bieden, ik denk dat dat de sleutel tot succes is en daar leer ik nog elke dag in. Onlangs heb ik bijvoorbeeld een masterclass storytelling gevolgd, zodat ik onze online diensten praktischer kan uitleggen en beter kan vertellen wat ze kunnen betekenen voor de klant. Ik probeer regelmatig nieuwe manieren uit om onze klanten te vertellen wat ze kunnen doen om succesvoller te zijn en hun ambities waar te maken.” Over zijn lange termijn doelen zegt Patrick het volgende: “Ik vind het heel belangrijk dat klanten tevreden zijn en blijven. Garden Connect bestaat 20 jaar en een aantal van onze klanten is al 18 jaar klant bij ons, ik streef ernaar dat dat zo blijft. Dat betekent ook dat we mee veranderen met de wensen van onze klant en dat we dit goed blijven doen. Meegroeien met onze klanten en hun wensen vind ik heel belangrijk.”
 

Een jong en fris bedrijf

Patrick zijn eerste indruk van Garden Connect was dat het vooral een jong en fris bedrijf is met een informele sfeer: “in de sollicitatieprocedure zag ik de vacature online staan en ik dacht al meteen dat het een bedrijf zou zijn met leuke collega’s. Ik kwam voor het eerst op kantoor en dat werd meteen bevestigd, dat sprak me heel erg aan.” Qua planten houdt Patrick van de Alocasia Zebrina, zolang deze goed blijft groeien. “Verder vind ik siergrassen in de tuin heel mooi zoals pampasgras en lampenpoetsersgras. De hortensia is misschien standaard maar die vind ik ook altijd mooi staan in de tuin.” Het eerste wat Patrick zich afvraagt na werk is wat hij die avond gaat koken. Dat is dan ook een hobby van hem, net zoals sporten, met vrienden uit eten gaan en sinds kort ook padel: “dat is geïntroduceerd door Barry bij ons in het team en dat wil ik echt vaker gaan doen!”

Kijk ook eens naar de volgende berichten: