Update: 4 tips om online planten te verkopen

Hoe kun je online planten verkopen? En als je dat al doet, hoe kun je het verkoopproces en de marketing verbeteren en optimaliseren? We delen graag 4 tips met je om online planten te verkopen!
 

1. De logistiek van online planten verkopen

Je verzendt niet snel een olijfboom van Groningen naar Weert met een eigen bezorgdienst. 

Er zijn echter genoeg klanten in jouw eigen regio die hun zoektocht naar nieuwe planten online starten. Als ze zien dat ze deze bij jou kunnen kopen én dat ze hun bestelling  middels click & collect eenvoudig op kunnen halen wordt dat voor jullie beiden een stuk makkelijker. Natuurlijk kun je ook regionaal bezorgen. Een opvallende bezorgauto past daar goed bij: 

Ongeveer de helft van de webshops die wij maken, bezorgt uitsluitend lokaal en dat is echt een prima manier om je klanten te bereiken.

Als je moeite hebt om uit te zoeken welke verpakking je kunt gebruiken om planten te verzenden, kun je onze YouTube-video over het uitpakken van kamerplanten bekijken:
 

2. Optimaliseer lokale vindbaarheid

Door te focussen op klanten in de regio wordt het verkoop- en bezorgproces een stuk gemakkelijker. Je kunt gebruik maken van click & collect, of een regionale bezorgdienst.

Hoe zorg je er dan voor dat mensen in de regio jouw planten vinden? Door middel van Local SEO optimaliseren we jouw webshop voor specifieke plaatsnamen in de regio. Klanten met een koopintentie op zoek naar planten bij hun in de buurt, vinden jouw aanbod dan een stuk sneller. 

Begin maart hebben we een webinar gehouden waarbij we je precies vertellen hoe dit werkt, je kunt hier het webinar terugkijken.
 

3. Foto’s van planten

Klanten die online planten bekijken kunnen deze niet van alle kanten bekijken. Daarom is het belangrijk om een goede indruk van de planten te geven online via foto’s. 

Bij Garden Connect hebben we meer dan 25.000 goede plant foto’s. Het toevoegen van meerdere foto’s aan jouw producten helpt de klant in het aankoopproces. Denk bijvoorbeeld aan een foto van de plant op dit moment, wanneer deze bloeit, en de plant wanneer deze op pot of in de tuin staat. Op veel webshops wordt de plant alleen in de huidige staat getoond, wat toch weinig inspirerend is voor de meeste klanten als het winter is en je een rozenstruik zoekt. 

Er zijn verschillende manieren om een goede impressie te geven van de planten. Naast de productafbeeldingen, is augmented reality een hele goede oplossing. Door middel van augmented reality kunnen webshop bezoekers de plant in hun woonkamer of tuin plaatsen zonder deze eerst te ontvangen. Met de camerafunctie op de telefoon of tablet kunnen potentiële klanten een 3D versie van het product in hun omgeving plaatsen. Dit verhoogt niet alleen de conversies, maar verlaagt ook nog eens het aantal retouren. Lees hier meer over onze augmented reality functie.
 

4. Navigatie

De meeste klanten hebben geen uitgebreide planten kennis, waardoor de website navigatie een stuk belangrijker wordt. Staat de plant in de zon of schaduw, is deze wintergroen, wat is de bloeiperiode en wat is de juiste bodem? Een duidelijke website navigatie helpt klanten om ook zonder planten kennis de juiste plant uit te kiezen. 

Bij Tuincentrum Kolbach worden bloeiende kamerplanten gefilterd op bloeikleur, waterbehoefte en standplaats: 

Bonus tip: creëer Google-vriendelijke content

Onze bonus tip om meer planten te verkopen online, is door Google-vriendelijke content te creëren. Er zijn veel webshops zonder Google-vriendelijke productomschrijvingen, dus hebben wij een innovatieve oplossing gecreëerd om dit snel op te lossen. We kunnen 1000 unieke plantomschrijvingen leveren, inclusief productfoto’s, in 7 verschillende talen. 

Bekijk onze plant data of stuur een mail naar Edwin@gardenconnect.com

Kijk ook eens naar de volgende berichten: