Even voorstellen: Michel de Groot

Michel werkt sinds 2007 bij Garden Connect als front-end developer. In deze blog stellen we je graag aan hem voor!
 

Nieuw systeem

Michel werkt als front-end developer aan het nieuwe systeem van Garden Connect. In 2007 is Michel als stagiair begonnen, voor zijn opleiding aan het Media College. Na een half jaar stage heeft één van zijn toenmalige collega’s naar school gebeld om te vragen of zijn volgende stage ook bij Garden Connect mocht zijn. Dat mocht, en de rest is geschiedenis. Na het afronden van zijn opleiding is Michel direct fulltime aan de slag gegaan! “Grappig genoeg heb ik dus nog nooit in mijn leven gesolliciteerd, ik zou niet weten hoe dat moet. In het werk zelf heb ik natuurlijk wel verschillende functies gehad, maar dat is altijd bij Garden Connect geweest.”
 

Legendarische kerstfeesten

Wat Michel niet meer zal vergeten van zijn beginperiode bij Garden Connect, is naast het huiskamergevoel het feit dat op vrijdag de lokale slagers langs kwamen om te lunchen. “Dan zaten we op vrijdagmiddag met z’n allen aan een lange tafel en was het standaard zo dat de jongens uit de buurt mee aten. Verder waren de kerstfeesten legendarisch!”
 

Nieuwe standaarden ontwikkeld

“Waar ik trots op ben, is de standaarden die we zelf hebben ontwikkeld. Ik zie in de loop der jaren dat we alles doen zoals dat nu écht werkt. Vroeger kopieerden we wel eens iets wat niet goed uit bleek te pakken. Ik vind het ook heel mooi om dat nu door te kunnen geven aan nieuwe collega’s, dat vind ik misschien zelfs wel een van de leukste dingen in mijn werk.” Vroeger kwam Michel een soort huiskamer binnen, waar ze met 5 collega’s werkten en hun schoenen uit deden bij de voordeur. “Als je ziet wat het nu is, is dat echt geniaal. Verschillende teams, 40 medewerkers, dat is echt goud om mee te maken.”
 

Persoonlijke ontwikkeling

Over de jaren heen is de werk insteek van Michel sterk veranderd: ‘Vroeger was ik als de uitvoerder html en css aan het maken. Ik merk nu hoe leuk ik het vind om dingen uit te leggen en mijn ervaringen te delen. Zo doe ik ook na een aantal jaar precies wat ik wil.” Michel zit thuis niet zo in de planten: ‘Ik heb alleen vetplanten. Deze zijn lekker makkelijk en vragen weinig onderhoud.’ In zijn vrije tijd kijkt Michel graag sport op tv, of gamet hij. Verder bezoekt hij graag concerten, de bioscoop, of het theater. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: