De kracht van nieuwsberichten op websites

In het digitale tijdperk van 2023 is online zichtbaarheid van cruciaal belang voor het succes van elk bedrijf, inclusief tuincentra. Garden Connect helpt tuincentra bij het actueel houden van hun website door elke week nieuwsberichten te plaatsen. We begrijpen dat je misschien vragen hebt over deze nieuwsberichten. Hoe werkt dit en waarom zijn ze zo belangrijk?
 

Standaard nieuwsberichten voor al onze klanten

Als je de websites van de tuincentra bekijkt waarvoor wij werken, merk je wellicht dat veel van hen een nieuwssectie hebben met nieuwsberichten. Deze blogs bevatten actuele informatie en inspiratie over trends en tuinadvies. Schrijven al die tuincentra dan zelf elke week twee tot drie nieuwsberichten? Nee, dat is namelijk zeer tijdrovend. Garden Connect helpt haar klanten om hun website up-to-date te houden en voorkomt dat websites verouderde informatie bevatten. Daarom plaatsen wij elke week twee tot drie nieuwsberichten op alle websites als onderdeel van onze dienstverlening. Dit stelt elk tuincentrum in staat om haar bezoekers regelmatig te informeren over trends, activiteiten en tuinklussen voor die maand.
 

Unieke content

“Als ik wil dat mijn website hoog scoort in Google zoekresultaten moet mijn website enkel unieke content bevatten.” Dit is een veel voorkomende gedachte van onze klanten. Gelukkig deelt Google geen penalty uit voor het hebben van dezelfde content. Het feit dat je actuele content op je website hebt staan, is voor Google ook belangrijk.

In onderstaande video legt Edwin je uit waarom het een fabeltje is dat Google penalty’s geeft voor dubbele content:

 

De nieuwsberichten die wij standaard aanleveren zijn helemaal niet bedoeld om jouw tuincentrum te laten scoren in Google: ze zijn bedoeld om je klanten te informeren. Als je wilt scoren in Google moet je aan de slag met online marketing, zoals zoekmachineoptimalisatie, en content marketing: diensten die wij ook aanvullend aanbieden.


 

Maar dan lijken alle nieuwsberichten toch op elkaar?

Dat klopt. Daarom uploaden wij onze standaard nieuwsberichten ruim van tevoren, zodat onze klanten de tijd hebben om deze naar eigen smaak en persoonlijkheid aan te passen. Elk tuincentrum is namelijk anders en je wilt niet dat je exact dezelfde blogs hebt als je buurman. Wij bieden slechts een voorzet. Je kunt daarna zelf aan de slag met een eigen sausje wat aansluit op je doelgroep.

In deze video leggen we je precies uit waarom dat belangrijk is en hoe je dat in ons platform doet:

 

Het is altijd eenvoudiger om een bestaande blog aan te passen dan een nieuwe te schrijven. Als je je eigen foto’s, merken en producten toevoegt aan de nieuwsberichten, dan wordt het persoonlijk. 
 

Altijd zelf in control

Bij Garden Connect ben je altijd zelf in control over je eigen website. De nieuwsberichten die we aanbieden, vormen slechts een optie. Je kunt ervoor kiezen om ze te gebruiken, maar dit is geen must. Als je liever zelf nieuwsberichten schrijft of volledig in control wil zijn over de content op jouw website, maak je simpelweg geen gebruik van deze gratis dienst. Weet wel dat het een zeer handige service is die door de ruime meerderheid van onze klanten wordt gebruikt om tijd te besparen en hun online aanwezigheid te versterken.

Je kunt ook zelf nieuwsberichten plaatsen, zoals je ziet in deze video:

 

Je bepaalt dus altijd zelf wat er op jouw website geplaatst wordt, maar de nieuwsberichten die wij aanbieden besparen je flink tijd. Kostbare tijd die jij dan weer kan steken in het bijhouden van de voorraad of het uitlichten van de seizoenstoppers!
 

Waar komen deze nieuwsberichten vandaan?

Je vraagt je wellicht af waar onze nieuwsberichten vandaan komen. Ons team van content marketeers is dagelijks bezig met het creëren van online content en het volgen van trends op het gebied van huis, tuin en dier. We nemen deel aan evenementen, zijn lid van EFSA en onderhouden nauwe relaties met leveranciers. Door regelmatig de koppen bij elkaar te steken, zorgen we altijd voor een actuele contentkalender die aansluit op de trends van nu.

Diversiteit in onderwerpen

Om ervoor te zorgen dat niet elk jaar dezelfde onderwerpen terugkomen, zorgen we voor veel diversiteit in blogs. Onze focus ligt op het informeren van jouw klanten over de nieuwste tuintrends, interieurinspiratie, plantverzorgingstips en tips rondom feestdagen. We verwerken ook relevante informatie en campagnes van Tuinbranche Nederland of Belgische Tuincentra Vereniging naar content voor tuincentra. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven zoals ‘Het Vergeten Tuinseizoen’, de ‘Maand van de Bij’ en verschillende regionale campagnes. Zo heb je altijd een breed scala aan diverse onderwerpen in jouw nieuwssectie. Slim hè?
 

Neem contact op

Wil je meer weten over de nieuwsberichten die wij leveren en hoe ze jouw tuincentrum kunnen versterken? Neem gerust contact met ons op via +31 20 700 8250 of stuur een e-mail naar info@gardenconnect.com. We staan klaar om je te helpen jouw online aanwezigheid te optimaliseren anno 2023.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: