Haymarket Media Group en Green Solutions nemen Garden Connect over

Door deze joint venture wordt de aanwezigheid van Haymarket uitgebreid naar Nederland

Door samengaan van 2 toonaangevende platforms voor bedrijven in de tuinbranche kunnen klanten, opdrachtgevers en partners profiteren van completere dienstverlening

Londen / Amsterdam, 18 september 2023: Haymarket Media Group en Green Solutions Software GmbH kondigen vandaag aan dat ze het Amsterdamse Garden Connect hebben overgenomen, het toonaangevende online marketing bureau voor de tuinbranche in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. De joint venture zal een verbeterd en uitgebreid dienstenaanbod bieden aan de klanten en partners van Garden Connect en Green Solutions. Door het combineren van de kwaliteiten en ervaring van de drie bedrijven kunnen ze nu de best mogelijke omnichannel oplossingen leveren aan alle belanghebbenden in de branche, van retailers en kwekers tot kwekerijen en leveranciers. 

Met de investering van Haymarket breidt het bedrijf zijn aanwezigheid uit naar Nederland, naast bestaande locaties in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Hong Kong, Singapore en India. 

Haymarket heeft al lange tijd een leidende positie in de media & data voor de tuinbranche, als moederbedrijf van magazines als Horticulture Week (UK) en TASPO (DE), en heeft klanten als Royal Botanic Gardens, Kew Gardens (RHS) en Tillington Group of Garden Centres. Ondertussen zijn Green Solutions en Garden Connect al leiders in hun eigen markten. Het ankerpunt van het digitale productaanbod van Green Solutions is de Cloud Software, waarmee bedrijven alle kanalen, dus zowel online als offline, centraal kunnen integreren. Dit omvat functionaliteiten variërend van webshops, websites, nieuwsbrieven, dropshipping, CRM, SEO, SEA, social media tot in-store signage, apps en klantenkaarten. 

Klanten van Garden Connect krijgen nu toegang tot dit platform en daarbij ook de uitgebreide Green Solutions database, die duizenden foto's, video's, redactionele artikelen, plant- en productgegevens bevat.

In de komende 12 maanden zal Garden Connect overgaan in Green Solutions International.

Kevin Costello, Global Chief Executive bij Haymarket Media Group: "Haymarket en Green Solutions werken al enige tijd prettig samen en nu we Garden Connect aan boord hebben, is het perfecte platform gevonden om Green Solutions International verder te ontwikkelen. Onze combinatie van kennis en ervaring in de branche betekende dat we allemaal snel beseften hoe veel voordeliger het zou zijn om samen te werken en onze krachten te bundelen, in plaats van te concurreren op dezelfde markten.” 

"Ik zie er naar uit om nu voort te bouwen op deze expertise en een compleet en professioneel product te creëren voor onze klanten en partners. Deze unieke samenwerking biedt een SaaS platform en wordt gecombineerd met Haymarket's bestaande kennis en expertise in de branche.  Ik kijk ernaar uit om te zien wat we de komende tijd allemaal kunnen bereiken voor de hele tuinbranche."

Alexander Kelm, Managing Director en CEO van Green Solutions voegt hieraan toe: "Garden Connect sluit perfect aan bij onze internationaliseringsstrategie, waarbij Garden Connect een solide onderdeel van de Green Solutions familie wordt. Met de jarenlange ervaring, de overlappende producten en een klantenbestand dat al tientallen jaren bestaat, is Garden Connect klaar om onze internationale activiteiten naar een hoger niveau te tillen. Als Green Solutions International is er een duidelijk plan om het bestaande groeitraject van Garden Connect in de komende jaren aanzienlijk te versterken." 

Edwin Meijer, Co-Founder en CMO bij Garden Connect: Met z'n drieën willen we de best mogelijke ervaring leveren aan elke partij in de tuinbranche. De overname betekent ook nieuwe mogelijkheden om ons aanbod aanzienlijk uit te breiden - van toegang tot de uitgebreide fotodatabase tot de integratie Green Solutions platform. Samen hebben we veel kennis en mogelijkheden in huis. Met Green Solutions International is er een duidelijk plan om het bestaande groeitraject van Garden Connect de komende jaren aanzienlijk te versterken." 

Het Garden Connect team blijft opereren vanuit Amsterdam in combinatie met Green Solutions en de bestaande medeoprichters, Frank de Lange, Edwin Meijer en Jeffry Breure, behouden hun functie binnen het bedrijf. 

Over Haymarket Group

Haymarket Media Group is een particulier media-, data- en informatiebedrijf dat vorm geeft aan een betere toekomst met bijzondere content voor een gespecialiseerd publiek over de hele wereld. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers verdeeld over kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Hong Kong, Singapore, India en Duitsland.

Het portfolio van Haymarket bestaat uit meer dan 70 toonaangevende merken, waaronder Campaign, What Car?, MyCME en Asian Investor.

Door middel van live, digitaal, print, educatie, data, technische diensten, video en audio, inspireren, informeren en versterken de merken van Haymarket klanten en gemeenschappen internationaal.

Over Green Solutions Software GmbH

Green solutions is een effectieve alles-in-één oplossing voor alle bedrijfsprocessen - digitaal en offline - gespecialiseerd voor organisaties in de tuinbranche. Met onze cloud software kunnen bedrijven alle relevante kanalen centraal verzamelen, van webshop, dropshipping, websites, nieuwsbrief, CRM, SEO, SEA, social media tot in-store signage en apps. Het is eenvoudig, intuïtief, branchegericht en praktisch. 
Bedrijven hebben ook toegang tot de grote database met groene oplossingen - met duizenden foto's, video's, blogartikelen, planten- en productgegevens. We stellen onze klanten in staat om hun klanten op de best mogelijke manier te bereiken, via elk kanaal, om kostenefficiënt en duurzaam te groeien.

Over Garden Connect 

Garden Connect is een toonaangevend digitaal marketingbureau dat klanten bedient in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Canada. Met een toegewijd team van 35 professionals lopen we al sinds onze oprichting in 2002 voorop in de branche. Opgericht door drie vrienden met een gedeelde passie voor tuinieren en een achtergrond in vrijwilligerswerk, is Garden Connect uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor tuincentra wereldwijd. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van een breed scala aan innovatieve online marketingdiensten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de tuinbranche. Ons streven naar goede dienstverlening en onze uitgebreide kennis van de sector onderscheiden ons, waardoor Garden Connect de eerste keuze is voor tuincentra die willen groeien.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over deze nieuwe samenwerking. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: