Laat je klanten gespreid betalen met In3

Soms willen consumenten online kopen maar zien ze op tegen het uitgeven van een groot bedrag. Je kunt ze nu gespreid laten betalen in jouw tuincentrum webshop met In3: deze betaalmethode geeft jouw klanten de mogelijkheid om hun aankopen in drie delen te betalen. Handig & gemakkelijk.

Zoals je hebt kunt lezen in ons blog over online betalingen, wordt het aanbieden van betaalmethoden om gespreid of achteraf te betalen steeds normaler. Maar hoe werkt het en welke voordelen heeft het? We leggen het je graag uit in dit blog!
 

Beter conversiepercentage, meer verkopen

In3 geeft aan dat het toepassen van de betaalmethodes leidt tot een conversieverhoging van 15%. Maar er zijn vele wegen om conversiepercentages te verhogen, dus dat is misschien niet de meest belangrijke reden om In3 te integreren in je webshop.

Wat wel een goede reden is: het bestelbedrag ligt circa 30% hoger. Dat komt natuurlijk omdat de drempel tot aankopen verlaagd wordt. Het is eenvoudiger om meer te kopen - en dat doet men dus ook!

In de strijd om de online consument is iedere optimalisatie welkom: een stijging van het conversiepercentage én de gemiddelde orderwaarde dus zeker ook.
 

Hoe werkt In3 in je webshop?

De integratie tussen In3 en het Garden Connect platform werkt eenvoudig. Bezoekers zien op productpagina’s meteen of een product in aanmerking komt voor deze betaalmethode. Naast het normale bedrag zien ze ook dat de betaling in drie delen gedaan kan worden:

€115 
Of betaal in 3 termijnen van 38,33 (0% rente)
Veilig gespreid betalen zonder BKR

Zoals je ziet vallen hier twee dingen op. Allereerst dat er geen rente verschuldigd is. Ook dit past in het groeiend aanbod betaalmethoden die de consument kan gebruiken in webshops zonder extra kosten te rekenen. Het tweede punt is ook belangrijk: je kunt In3 gebruiken zonder een BKR registratie te krijgen.

De consument betaalt direct het eerste deel van de bestelling (deel 1 van 3). Het tweede deel moet na 30 dagen betaalt worden, het laatste deel van 60 dagen. Maar jij hoeft je daarover geen zorgen te maken want na het afronden van de bestelling neemt In3 de communicatie over de betaling van je over. Jij kunt je bestelling zorgeloos uitleveren want In3 garandeert de uitbetaling aan jou - ook als de consument niet tijdig betaalt aan In3.
 

In3 ook in tuincentrum gebruiken

Naast het accepteren van gespreide betalingen in je webshop kun je In3 ook in de fysieke winkel aanbieden. Afhankelijk van je betaalprovider kun je hier dus voor kiezen en klanten ook in je tuincentrum gespreid laten betalen.

Op de winkelvloer maak je eenvoudig een QR-code aan. Deze scant de klant en daarmee kan hij het eerste van de 3 betalingen via iDeal voldoen. De rest van het proces is gelijk aan online betalingen.

Meer betaalmethodes betekent meer omzet!

Zoals we in ons eerdere blog al schreven hebben consumenten steeds meer behoefte aan andere betaalmethodes dan iDeal of Bancontact. Wil je online groeien dan horen ”buy-now-pay-later” mogelijkheden zoals In3, Afterpay en Klarna daar zeker ook bij. 

Wil je meer weten over de mogelijkheid om meer betaalmethodes in jouw tuincentrum webshop toe te voegen, neem dan gerust even contact met ons op via info@gardenconnect.com of bel +31 20 700 8250. 

Foto’s verkregen van Payin3.eu

Kijk ook eens naar de volgende berichten: